Hoe veilig of onveilig is uw kantoorpand?
Er is de afgelopen jaren meer onderzoek gedaan naar de veiligheid of onveiligheid van kantoorpanden. Ook nu worden nog altijd gebouwen onderzocht op de veiligheid van de betonvloer en mogelijk instortingsgevaar.
Instortingsgevaar in Nederland
In de afgelopen jaren, na de instorting van de parkeergarage in Eindhoven, zijn diverse gebouwen onderzocht. Gebouwen waar de zogenaamde breedplaatvloeren zijn gebruikt. Deze betonvloeren waren en zijn zeer gewild in de bouwsector. Maar zijn ze veilig genoeg? Deze vraag houdt velen de afgelopen jaren bezig.
Risk management voor gebouwen
Bij risk management voor gebouwen denken we vaak aan brand, waterschade, een gaslek of stroomuitval. Vandaag de dag hoort daar mogelijk ook instortingsgevaar bij. Wat is de situatie bij uw kantoorpand? Is er al een inspectie uitgevoerd? Vragen waar we eerder nog niet aan dachten.
Business Continuity Management
Vanuit business continuity management spelen deze vragen wel degelijk een rol. Want wat is de impact als er wordt vastgesteld dat uw kantoorpand mogelijk onveilig is? Wat is onveilig in deze en wat zijn de consequenties? Mag er nog gewerkt worden op de locatie? Of moet een deel van uw personeel elders werken omdat de constructie belasting te hoog is? Moeten er verdiepingen gesloten worden? Of wordt uw kantoorpand tijdelijk gesloten?
Tijdelijk vervangende kantoorruimte
In een dergelijke situatie heeft u wellicht tijdelijk vervangende kantoorruimte nodig? Alleen extra ruimte is vaak niet voldoende. De IT-systemen, applicaties, het netwerk, telefonie en meer moeten ook elders beschikbaar zijn. Ook al werkt u grotendeels of helemaal in de cloud.
Waar ligt het grootste risico binnen uw organisatie en bent u voorbereid op de gevolgen bij een calamiteit? Neem contact met ons op en laat je adviseren over de mogelijkheden.